Film en video

Featured:

Over Magic Lantern

Magic Lantern is een ervaren film en video productie bedrijf gevestigd in Wageningen. Wij werken aan zowel documentaires over bijvoorbeeld de holocaust en de GGZ, maar ook bedrijfsfilms, promotievideo’s (reels), livestreams en fotografie. Onze films richten zich op de jonge generatie. Wij werken samen met middelbare scholen aan educatieve programma’s en voeren veel commerciele producties uit gericht op promotie. 

Razzia '42

Nog geen negentig van de ruim 500 Nijmeegse Joden overleefden de Tweede Wereldoorlog. In het najaar van 2022 zijn de razzia’s die in 1942 in Nijmegen plaatsvonden herdacht. In de documentaire Razzia ’42, geregisseerd door Ivana Smudja en geproduceerd door Merlijn Janssen Steenberg, vertellen drie personages uit regio Nijmegen over de vervolgingen en de vreselijke gebeurtenissen.

Sailing the ocean of trash with Captain Charles Moore

In 1997, Captain Charles Moore and his crew discovered what is commonly referred to as the great pacific garbage patch or plastic soup in the north pacific ocean. In 1999 he began the first in a series of return expeditions to study the plastic pollution in the north pacific Gyre.